28.04.2020 Я досл.світ (2-й урок)

Я ДОСЛІДЖУЮ СВІТ 
Ми з вами говорили про традиції і звичаї інших країн під час проведення свят. А сьогодні ми теж поговоримо про те, що об’єднує всі країни земної кулі.
Що спадає вам на думку, коли ви чуєте слово «багатство»? Напевно, багато з вас подумали про скарби, як у казці Міші Вітухіна, або золото чи діаманти? Однак, не тільки це ми маємо на увазі, коли говоримо про багатства. Багатства це те, що нас оточує у повсякденні. Наприклад, справжнє багатство – мати міцне здоров’я, дружню родину, щасливих і люблячих батьків – ВЧИТЬСЯ ЦІНУВАТИ  ЦЕ З ДИТИНСТВА. Багатство – хліб на столі, багатство – корисні копалини, що є на території нашої країни і, які допомагають нам освітлювати приміщення, обігрівати їх, тощо.
Природа не однаково наділила країни світу своїми багатствами. Кожна країна має певні соціальні та культурні особливості, своєрідне географічне положення, природні умови. Всі ці чинники ведуть до розвитку тих галузей господарства, що є найбільш вигідними та прибутковими. Яке виробництво є в нашій країні ми вже обговорювали раніше. Але виникає потреба завозити товари, яких бракує та, навпаки, продавати в інші країни товар, якого багато, надлишок.
Дослідження №1. Подивіться на упаковки чаю і кави, що є вдома. Це товар, який зроблено в Україні?
Напевно, ви помітили, що чай і кава приїхали до нас з інших країн. Отже, країни обмінюються своїми товарами.
Так, наприклад, Словаччина продає за кордон апівфабрикати,продукцію машинобудування і транспортного обладнання, хімічну продукцію.
Білорусь продає за кордон вантажівки, шини, дизельне паливо, холодильники (білоруська фірма ATLANT), добрива, молочну продукцію.
Отже, нове слово – ІМПОРТ – купівля та ввезення товарів із-за кордону.
Дослідження 2. Уважно поспостерігайте та обговоріть, що та з яких країн ви маєте у своєму домашньому вжитку і чому.
Отже, СВІТОВЕ ГОСПОДАРСТВО – це система взаємодіючих господарств усіх країн світу.
ст. 107 читати
ст. 47 зошит

Опрацюйте в підручнику с. 107 (останнє завдання)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

23.12. Українська мова

11.12. Мистецтво