30.11 Мистецтво

 Тема: Героїзм у мистецтві. Книжкова ілюстрація. Буквиця. Створення декоративної літери.  

Коли ви читаєте текст, то користуєтесь буквами. Букви – графічні знаки, які позначають звуки; букви складаються  у склади, склади – у слова, слова формують речення, а речення – текст. Усе просто й зрозуміло. Але ще важливо в книзі от що: шрифт, який застосовується у тексті, повинен бути взаємопов’язаний із зображенням.

Давайте коротко ознайомимося з історією розвитку писемності.

Дуже давно, у камяному віці, люди не знали букв, не здогадувалися, що слова можна записувати. Для спілкування племен між собою вони придумували залишати невеликі малюнки на камені, шматку дерева і так передавали один одному важливі повідомлення. Пізніше первісні люди намагались перетворити складні зображення на значок із двох – трьох ліній, такі значки називалися ієрогліфами.

Через те, що ієрогліфами та клинописом було дуже незручно користуватись, писемність почала спрощуватися. У різних країнах  почали вживати один значок для позначення одного звуку. Так з`явились букви й алфавіт.

Шрифт – це графічне зображення букв, цифр в одному стилі.

 


Монограма – сплетіння початкових літер імені та прізвища у вигляді вензеля.

Пропоную кожному спробувати намалювати подібну монограму свого прізвища і імені. У зображенні букв можна, навіть, намалювати елементи свого хобі чи захоплення. Успіхів вам!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

23.12. Українська мова

11.12. Мистецтво